Menu

Blog

Amikor beszippantanak a hétköznapok – Kapcsold ki a robotpilótát!

Amikor beszippantanak a hétköznapok – Kapcsold ki a robotpilótát!

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én most kezdem felfogni, hogy már 2019 van. Rengeteg a teendő, a munka, a mindennapi feladatok és ilyenkor hajlamos vagyok bekapcsolni a bennem élő robotpilótát és csak megyek, csinálom. Most szembesültem vele, hogy idén még nem írtam blogposztot, sokat gondoltam rá, de valahogy mindig volt más teendő és így elsikkadtam felette. Érdekes élmény így visszanézni, hogy valóban sok minden történt az elmúlt három hónapban, de mégsem szántam időt, energiát arra, ami valóban fontos a számomra. Így vettem észre, hogy újra bekapcsolt a robotpilóta.

Őszintén nem vagyok mérges magamra, hogy így történt, mert ez is egy tapasztalat és talán az egyik legfontosabb, hogy nem lehet a tudatosságot félvállról venni. Tavaly nagyon sok szempontból sikerült túllépnem a saját korlátaimon, de aztán évvégére elfogyott az energiám, nem is tudtam valahogy visszatölteni, és így szép lassan bekapcsolt a régi robotpilóta, aki gyakorlatias, aki kereset fókuszú, aki hatékony, de nem feltétlenül kreatív, nem szárnyal, nem hagyja, hogy a megérzések vezéreljenek, hanem a logika. Nem engedi, hogy kiteljesedjek és például blogot írjak.

Szóval most itt vagyok, észrevettem, hogy bekapcsolt. Hálás vagyok érte, mert valószínűleg szükségem volt erre a belső leeresztésre, hogy újra fel tudjam venni a tempót. De most itt vagyok, újra szeretném visszavenni az irányítást és ennek első lépése az elfogadás. Elfogadom, hogy van egy segítő robotpilótám, aki kész bármikor átvenni az irányítást a megszokott rutinélethez, de és ez egy nagyon fontos rész, nem szeretném, hogy Ő irányítson. Szeretnék új dolgokba fogni, felfedezni, tágítani a világot, hibázni és felállni, amit csak akkor tehetek meg, ha megrázom magam és engedem, hogy az ösztöneim, a megérzéseim, a vágyaim irányítsanak. Nekem ezt jelenti, ha kikapcsolom a robotpilótámat. Megengedem magamnak, hogy kilépjek a komfortzónából és felfedezzem, hogy milyen életet szeretnék élni és azt meg is valósítom.

Hogyan kapcsold ki a saját robotpilótád?

  1. Ismerd fel, hogy az életed mely területein tevékenykedik;
  2. Nézd meg mi az, amiben szeretnéd átvenni az irányítást;
  3. Fogadd el, hogy eddig a megszokás hajtott és kérdőjelezd meg, hogy az valóban téged szolgál-e;
  4. Vedd észre a korlátokat, ami a jelenlegi életviteledhez köt;
  5. Képzeld el, milyen lenne a korlátok nélkül. Képzeld el, mi lenne, ha kicsit áttennéd, felcserélnéd, kitörölnéd őket;
  6. Tegyél egy kis lépést – próbáld ki csak egy területen, egy tevékenységben, hogy nem a megszokás, hanem a vágyaid alapján döntesz;
  7. Engedd, hogy egyre több területre terjedjen ki a saját akaratod;
  8. Fogadd el az igényeidet;
  9. Próbálgasd, próbálkozz és gyakorolj – bármit megtehetsz, hiszen ez a Te életed;
  10. Élvezd az új helyzeteket, élvezd az új lehetőségeket és örülj, hogy meglépted!

There is no comment for this post

Closed for Comments