Menu

Blog

Mi kell ahhoz, hogy belevágj? Mi kell az álom megvalósításához?

Mi kell ahhoz, hogy belevágj? Mi kell az álom megvalósításához?

Tegnap egy nagyon inspiráló estén vettem részt. Az Üzlet és utazás 2019 eseményen 4 előadást hallgattunk meg a helyfüggetlen életvitel és a saját álom megvalósításának lépéseiről. Szünetben a mosdóban hallottam meg, ahogy egy 30 év körüli nő azt taglalja a barátnőjének, hogy habár közgazdász végzettségű és ebben is dolgozik, ahogy idősödik érzi azt, hogy őt a művészetek vonzzák, ezzel szeretne foglalkozni. Kifejtette azt is, hogy szereti a munkáját, de mégsem ebben látja a jövőjét.

Emlékszem, amikor hasonló érzések, gondolatok jártak a fejemben, teli bizonytalansággal, önbizalomhiánnyal, de mégis elindultam az úton, megtettem az első lépést és ennek köszönhetően írhatok most nektek. Ezen gondolkoztam, hogy mik, azok amik mégis lehetővé teszik, hogy egy nap bármelyikünk álma megvalósuljon. Szabó Norbert Ádám Guiness Rekorder három kulcstényezőt sorakoztatott fel, hogy mi kellett ahhoz, hogy Ő maga elérje a kitűzött célját, ami nem volt más mint, hogy Kovácsik Leventével közösen átevezzék az Atlanti-óceánt. Az alábbiakban a 3 tényezőt az előadás inspirálta, de saját gondolatokkal fűszerezve olvashatjátok.

  1. Szenvedély

A szenvedély egy nagyon erős érzelem, egy belső mozgató erő, amely nem riad meg az akadályoktól, előre visz és nem hagyja, hogy feladjuk az álmunkat. Ha szenvedély hajtva vágunk bele a megvalósításba az segít átvészelni a nehéz időszakokat és megtartja a reményt, hogy egy nap sikerülni fog.

  1. Türelem

Érdekes, hogy ha szeretnénk valamit elérni, ha már kitűzünk egy célt, azt rendszerint azonnal el akarjuk érni. Viszont az az igazság, hogy az élet nem így működik és ez nem véletlen, hogy így van. Be kell járnunk egy utat, amely folyamán megérünk az adott helyzethez és akkor tudjuk elérni, amit szeretnénk. Ez lehet, hogy jóval több időt ölel fel, mint terveztük lehet, hogy teljesen más utat kell bejárnunk, mint amit terveztünk, lehet, hogy kiderül nem is volt valódi az elhatározásunk. A lényeg, hogy türelemmel legyünk, vegyük észre a jeleket és aszerint cselekedjünk.

  1. Hit

Az önmagunkba és a gondviselésbe vetett hit az, ami hozzásegít, hogy türelemmel végigjárjuk az utunkat. Hinni magunkban, hogy képesek vagyunk rá, hogy megvalósítsuk az álmunkat, hinni abban, hogy amit szeretnénk elérni, azért megéri áldozatokat hozni, keményen dolgozni, fejlődni és akár többször feladni és újra belekezdeni.

Kíváncsi lennék, hogy ezek és az előtte szóló gondolatok elég löketett adtak-e a lánynak, hogy bele merjen fogni az álmai megvalósításába. De ami biztos, hogy azért is vagyunk szerencsések, hogy a jelen korban élünk, mert egyre több lehetőségünk van másoktól inspirálódni, akár olyan rendezvények által, mint az Üzlet és utazás. Javaslom, kezdjetek el előadásokra járni, mert segít tágítani a kereteket, új gondolatokat ültet el és segít bátorságot gyűjteni az első lépések megtételéhez, amelyről egyébként Marton Gábor, coach beszélt az est folyamán. Kövessétek Dallos Zoltánt, Ő szervezi az eseményeket. De ha még az első lépés megtételében vagy magában a célban bizonytalanok vagytok, tudjátok: itt vagyok. 🙂


There is no comment for this post

Closed for Comments