Menu

Blog

Hogyan éld meg a pillanatot? Hogyan tovább?

Hogyan éld meg a pillanatot? Hogyan tovább?

Örömmámorban úszni leírhatatlanul szuper! Amikor elérsz egy célt, megvalósítod az álmod, amikor meg tudod osztani az ismerőseiddel, barátaiddal a közösségi média egy felületén és néhány napig tódulnak feléd a gratulációk, kedves szavak az még jobban lelkessé tesz téged is. Legyen szó diplomaosztóról, ballagásról, új munkahelyről, saját vállalkozás indításáról, baba születéséről, eljegyzésről, esküvőről és sorolhatnám tovább a kiemelkedő pillanatokat az életben nem ezek teszik ki a mindennapokat. Hogy mennyi munka, fáradság, nehézség leküzdése előzte meg azt a bizonyos bejelentést, azt csak mi magunk és jó esetben a nagyon közeli szeretteink tudják. Majd amikor lecseng az első nagyobb lelkesítő hullám jövünk rá, hogy hoppá tovább kellene élveznünk a lépéseket, az apró sikereket, meg kell oldani az elénk gördülő akadályokat és élvezni kellene az életünket, de hogyan?

Annyi mindenkitől hallottam, hogy kár, hogy csak egy napig tart az esküvő, mert így nem volt lehetősége megélni a pillanatokat. Annyi alkalommal hallattam, hogy valaki lebecsüli vagy szimplán átlép a saját sikerein és annyiszor tapasztaltam, hogy hiába ezer gratuláció, ha egy negatívabb kritika jön teljesen össze tudunk törni.

Sokat gondolkozom azon, hogy vajon meddig tart egy pillanat, ha nem pillanatként szeretném megélni. Bármennyit olvastam, beszélgettem, jártam utána a témának, mindig rá kellett jönnöm, hogy mint minden másban erre sincs 3 tipp, hogy jobban megéld a kis sikereket. Őszentsége A Dalai Láma mondta azt (nem szó szerint idézve), hogy mindenki boldog akar lenni. Mindenki meg akar szabadulni a szenvedéstől. És a legfontosabb, hogy mindenkinek joga van hozzá, hogy megvalósítsa ezeket a célokat.

Szóval vegyél egy mély levegőt és pásztázd végig az eddigi életedet, az eddigi boldog pillanatokat, az eddigi sikereket és vedd sorra, hogy:

 • Mi az, ami hozzájárult, hogy megéld a pillanatot?
 • Mi az, ami elvett belőle, hogy megéld a pillanatot?
 • Kivel osztottad meg szívesen?
 • Kivel nem szeretted volna megosztani?
 • Mit tettél volna másképp, hogy megéld az élményt?
 • Mit fogsz másképp tenni hasonló helyzetben?

Ezek a felszínen levő kérdések, de számos életmódban megjelenő lehetőség van, amik segíthetnek tudatosabban jelen lenni az életedben. Nézz utána, tégy próbát, majd kezd el gyakorolni különböző szinteken, különböző formában, megközelítésben, ami hozzád a legközelebb áll.

 • Menj el coach-hoz – ez a reklám helye mi? Igenis meg nem is. Ha kipróbálnád velem, írj bátran, de ha nem vagyok szimpi, vagy más ok miatt nem velem képzeled el, írj rám és szívesen ajánlok mást. Sok nagyon jó coachot ismerek. 🙂
 • Menj el pszichológushoz – számos múltbéli gát áll a boldogságunk útjában, amelynek feloldásában remek segítség lehet egy terápiás folyamat.
 • Menj el kineziológushoz – őszinte leszek, még soha nem voltam kineziológusnál, de sok ügyfelemnek és barátomnak segített, biztos hasznos, ha az energiák segítségével szeretnél dolgozni.
 • Menj el jógázni – sokaknak segít ellazulni, megérkezni a jóga, a testet és a lelket is átmozgatja.
 • Meditálj – ezt már egyedül is elkezdheted, habár erősen javasolt, hogy legalább az alapokban kérd gyakorlott ember segítségét. De könyvből, videók segítségével is belekezdhetsz.
 • Mindfulness – részt vehetsz tréningen, de van olyan könyv vagy videó is, ami kizárólag a tudatos jelenléttel foglalkozik.

Számtalan más lehetőség van az adott pillanat, az adott siker vagy akár az egész élet „jobban megélésének” gyakorlására, de az első és legfontosabb, hogy tudatosítsd magadban, hogy szeretnél megérkezni az életedbe, szeretnéd átvenni az irányítást és még ami ennél is fontosabb, hogy tudd jogod van hozzá.

Szeretnélek bátorítani, hogy próbálj ki minél több dolgot vagy csak egyet és ha az bevált maradj annál, a lényeg, hogy kezd el ma és annak megfelelően, ahogy most vagy tedd meg az első lépést, ami lehet annyi, hogy kimondod hangosan Itt vagyok! 🙂


There is no comment for this post

Closed for Comments